U18 juniorimaajoukkue koolla Kisallion Urheiluopistolla

14.08.2024 08:00

U18 juniorimaajoukkue kokoontuu Kisakallioon testileirille viikonlopuksi 16.–18. elokuuta. 2007 ja 2008 syntyneet pelaajat päsevät näyttämään kykynsä fysiikkatesteissä ja pienpeleihin painottuvassa jääharjoittelussa.

Kisakalliossa tulevana perjantaina alkavalle leirille on kutsuttu ikäluokista 2007 ja 2008 kummastakin 22+4 pelaajaa. Valituissa pelaajissa on sekä toukokuun leiriltä tuttuja nimiä, että maajoukkuepolkunsa aloittavia pelaajia. U18 juniorimaajoukkueen päävalmentaja Heidi Petrell pohjaa U18 leirityksien pelaajavalinnat pidemmän ajan seurantaan: juniorimaajoukkueen valmennustiimin voimin ollaan yhteydessä seurajoukkueiden päävalmentajiin, jotka nostavat joukkueistaan esille potentiaalisia pelaajia juniorimaajoukkueen rinkiin harkittavaksi.

C-juniorien SM-turnauksessa on erinomainen tilaisuus seurata näitä kiinnostavia pelaajia ja mahdollista on myös nousta seurantaan seuravalmennuksen esitysten ulkopuolelta. Kesällä seurajoukkueiden päävalmentajat kontaktoidaan uudelleen ja nimilista saattaa venyä entisestään uusilla huomionarvoisilla pelaajilla. Koska etenkin nuorimpien pelaajien rinki saattaa kasvaa suureksi, saman vuoden toukokuun testileirin ryhmä ei ole identtinen elokuisen leiriryhmän kanssa. 

Leirillä pelaajat tulevat suorittamaan samat fysiikkatestit kuin toukokuun leirillä. Urheilullinen osuus sisältää lisäksi neljä tuntia jääharjoittelua perjantaista sunnuntaille jakautuen. Petrell tiivistää, että leirin jääharjoittelussa keskitytään pelin ja pelitilanneroolien harjoitteluun pienpeliteemalla. Leiri huipentuu sunnuntai-iltapäivän tunnin pelijäihin, joissa ikäluokat kohtaavat toisensa. Aktiivisia minuutteja kertyy myös jäitä edeltävistä lämmittelyistä ja loppuverryttelyistä. Fyysinen kuormitus on siis suuri, mutta tämä on tavanomaista U18-ikäluokkien leirityksessä.

Leirin ohjelmassa on lisäksi luentoja urheilijalle tärkeistä aiheista: itseluottamus, taito ja voima, harjoittelun suunnittelu ja kestävyys sekä itsesäätelytaidot. Unohtamatta joukkueurheilun perustaa eli ryhmäytymistä joukkueen kesken ja mukavaa yhdessäoloa.

 

Ota U18 juniorimaajoukkueen viikonloppu Kisakallion Urheiluopistolla seurantaan Instagramissa @ringettejuniorteamsfi ja Facebookissa Ringette Junior Teams Finland!

 

Leirille kutsutut pelaajat seuratietoineen pääset katsomaan täältä.