Takana tiivistahtinen U18 juniorimaajoukkueen testileiri

23.08.2024 07:00

U18 juniorimaajoukkue vietti elokuisen viikonlopun 16.–18. välillä Kisakallion Urheiluopistolla. Fyysisesti vaativalle testileirille asetettiin pelaajien toimesta tavoitteeksi pitää tunnelma pelaajien kesken korkealla.

Leirin alkaessa valmentajat kävivät nuoremman 2008 ikäluokan kanssa läpi, minkälaisia toiveita pelaajilla on juniorimaajoukkueen leiriltä ja mikä tekisi kokemuksesta hyvän. Useamman pienryhmän vastauksissa tuli esiin, että toiveissa on hyvän joukkuehengen muodostaminen ja pelikaverien kannustaminen. Tähän tavoitteeseen keskityttiin koko leirin ajan ja valmennus mahdollisti ryhmäytymisen useissa tilanteissa. U18 juniorimaajoukkkueen päävalmentaja Heidi Petrell summaa ajatuksiaan seuraavasti:

– Ryhmäytyminen ja yhteishenki näkyi useassa hetkessä ja tunnelma oli välitön. Kun hyvä joukkuehenki asetetaan tavoitteeksi, on sitä helpompi sitten noudattaakin. Me onnistuimme siinä ja se kantoi koko leirin ajan.

Kiitosta Petrell antaa 2008 ikäluokan omatoimisuudesta. Joukkue oli tälläkin leirillä aina ajallaan ja piti kiinni yhdessä sovituista asioista.

Kaiken kaikkiaan valmennuksen näkökulmasta leirin tunnelma oli onnistunut ja pelaajien muodostama joukkuehenki oli erinomainen. Muun muassa launtain iltaohjelman esityksissä päästiin ihastelemaan luovaa heittäytymistä kun ikäluokat suunnittelivat oman joukkuehuutonsa ympärille esitykset. Käy katsomassa kyseiset esitykset ja muu leiriin liittyvä sisältö Instagramista käyttäjätililtä @ringettejuniorteamsfi! Sisältö on tallennettuna tarinoiden kohokohtiin.

Koska leirin jäillä pääpaino oli pienaluepelaamisessa, oli tekeminen jäällä hyvin eri tyyppistä kuin edellisellä leirillä toukokuussa. Elokuun leirillä tehdyt jääharjoitukset kehittävän erityisesti taitoa liikkua ja tehdä maaleja pienessä tilassa tiivistää U18 juniorimaajoukkueen valmennustiimin Kirsi Pukkila ja jatkaa pohdintaa: 

– Koska tilaa on vähemmän verrattuna kokonaiseen kenttään ja kaikki asiat tapahtuvat nopeammin, korostuu pelaajan kyky havainnoida pelikaverit ja käyttää ääntä.

Ikäluokan 2007 valmennustiimiin kuuluva Pukkila toteaa, että hänen valmennettavissaan on erinomaisia maalintekijöitä ja toisaalta pelaajia, jotka pelaavat tilanteet loppuun saakka myös renkaan menettämisen jälkeen. Pelaajien hyvä liikkuminen ja puolustaminen yksi vastaan yksi -tilanteissa saavat myös erityismaininnan. Yhteispelin kehittymisen kannalta Pukkila pitää olellisena, että pelaajat alkavat olemaan tuttuja keskenään:

– Pelaajilla on uskallusta käyttää ääntä ja keskustella. Tuli hyviä oivalluksia ja rengasta pystyttiin liikuttamaan nopeammin.

 

Ajankohta seuraavalle U18 juniorimaajoukkueen leiritykselle on 29.11.–1.12.2024.