Maajoukkueen uudistumista viedään eteenpäin testiryhmän kautta

28.08.2024 18:30

 

Kuva: Timo Kupiainen

Ringettemaajoukkue kokoontuu seuraavan kerran 30.8. Teams-palaverin välityksellä. Myös ringettemaajoukkue on joutunut kuluvana vuonna kulukuurille, joten leirityksiä on jouduttu harventamaan aikaisemmin suunnitellusta. Vaikka yhteisiä harjoitusleirejä ei ole tammikuun jälkeen järjestetty, valmennusjohto seuraa pelaajia erittäin aktiivisesti.

Kuluvalla maajoukkuekaudella joukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma oli toukokuussa järjestetty verkkotapaaminen, jossa käytiin läpi tulevaisuuden näkymiä sekä sitä, miten maajoukkuevalmentajat seuraavat pelaajien edesottamuksia, kun seuraava leiritys Kisakalliossa on vasta marraskuussa. Pelaajat ovat suorittaneet omatoimisesti fysiikkatestejä, kuten pyörätestin, lihaskuntotestejä sekä jäällä tapahtuvaa testausta.

-Olemme kesän aikana käyneet kaikkien pelaajien kanssa vähintään kaksi pelaaja-valmentaja-keskustelua. Näissä olemme käyneet läpi pelaajien testituloksia ja luoneet sitä kautta jokaiselle pelaajalle henkilökohtaiset tavoitteet, ringettemaajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja avaa kuluneen kesän prosessia.

Pelaajien seuranta ja kontaktointi jatkuu aktiivisena läpi koko kauden.

-Seuraamme pelaajia mahdollisimman aktiivisesti jo harjoitusotteluista lähtien. Tahdomme nähdä pelaajat heidän omassa seurajoukkueessaan ja selvittää, onko pelaaja profiililtaan sellainen, jota maajoukkueeseen haemme. Yhteistyö seurajoukkueiden valmentajien kanssa on tärkeää, jotta saisimme paremman kokonaiskuvan pelaajista ja heidän vahvuuksistaan, Kataja kertoo tulevan syksyn etenemisestä.

Ringettemaajoukkue leireili viimeksi yhdessä tammikuussa järjestetyssä Tie Huipulle-tapahtumassa. Tapahtuma oli ikimuistoinen ja tavallaan myös erään aikakauden loppu. Tämän jälkeen maajoukkueessa on nähty luontaista poistumaa, jonka johdosta runko on alkanut muokkautua merkittävästi.

-Testiryhmässä noin puolet pelaajista ovat uusia tuttavuuksia ringettemaajoukkueessa. Pelaajia on myös noussut paljon U21-ikäluokasta. Maajoukkueen muodostaminen kohti vuoden 2025 kisoja alkaa todenteolla jo marraskuun leirillä, jonka jälkeen leiritysryhmää aletaan jo pienentämään, Kataja kertoo katse jo tukevasti tulevissa kotikisoissa.

 

Ringettemaajoukkueen testiryhmä:

Maalivahdit:

Katajisto Kaisa

Laivonen Inka

Minkkinen Hanna

Salomaa Ella

Uusitalo Siiri

Kenttäpelaajat:

Adler Ida

Erkkilä Kia

Hakkarainen Jenna

Hakonen Veera

Hirvonen Emilia

Hämäläinen Taru

Juusela Emmi

Kosunen Kia

Kuiko Marianna

Kujala Lotta

Kupiainen Iina

Laivuori Helmi

Lanteri Krista

Levander Minka

Levander Claudia

Lonka Meeri

Merelä Emmi

Nurminen Mette

Ojala Enni

Ojapalo Camilla

Ovaska Hanna

Passila Moona

Pirko Iiris

Röpelinen Venla

Sarmala Essi

Tiihonen Minka

Toivonen Nia

Tuominiemi Vilma

Viren Kaisa

Väyrynen Maija

Wetterstrand Maria