Ringeten kilpailutoiminta: 19 v – aikuiset -> Tähtään huipulle
Aikuisikään tulleet pelaajat pelaavat huipulla joko Ykkössarjassa tai SM-sarjassa. Kokonaisvaltainen toiminta kilpajoukkueissa luo mielekkään pelaamisympäristön, jossa pelaajan koko potentiaali tulee esille ja jatkuva kehittyminen mahdollistuu. Kilpaurheilun maailmassa suunnitelmallisuus ja tavoitteellisuus ovat olennaisessa roolissa. Näissä ryhmissä pidemmän tähtäimen suunnitelmien tekeminen ja niiden mukaisesti toimiminen on arkipäivää. Opiskelun, töiden, perhe-elämän ja pelaamisen yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi on yksi tärkeä päämäärä, joka huomioidaan toiminnassa jatkuvasti. Kilpaurheilussa mukana oleville naisille on tarjolla paljon erilaista toimintaa ringetessä, ja mukaan astuu myös Nuorten maajoukkuepolku sekä Ringettemaajoukkueen toiminta.
Oman joukkueen harjoituksia, leirejä ja tapahtumia
Naisten omat jääharjoitukset sisältävät lajitaitoa ja tekniikkaa sekä pelillisiä harjoituksia. Kilpajoukkueet harjoittelevat 3–5 kertaan viikossa sekä heillä on omatoimisia harjoituksia. Naiset aloittavat useasti kauden oman joukkueen leirillä, jossa tutustutaan uuteen joukkueeseen. Fiksusti ohjelmoitu kesäharjoittelu on tavoitteellista ja suunnitelmallisuus avainasemassa kauden pelikuntoa ja loukkaantumisten ennaltaehkäisyä ajatellen.
Valtakunnalliset Naisten Ykkössarja ja Naisten SM-sarja
Ykkössarjan alkusarja pelataan yksinkertaisena sarjana. Alkusarjan neljä parasta joukkuetta nousevat SM-karsintasarjaan yhdessä SM-runkosarjan kahden heikoimman kanssa. SM-runkosarja pelataan kaksinkertaisena sarjana. Sen kuusi parasta joukkuetta jatkaa SM-jatkosarjaan ja kaksi viimeistä SM-karsintasarjaan yhdessä Ykkössarjan neljän parhaan joukkueen kanssa, joista kaksi parasta nousevat SM sarjaan seuraavalle kaudelle.SM-jatkosarja pelataan kolminkertaisena, joista neljä parasta joukkuetta jatkavat SM playoff -otteluihin.
Maajoukkuetoiminta; U21 Nuorten maajoukkue ja Ringettemaajoukkue
U21 ja aikuisten maajoukkueet ovat ikäluokkien kärjen kehittymisen paikkoja, missä pelaajat kohtaavat lajin kansallisen, mutta myös kansainvälisen parhaimmiston. Maajoukkueiden toiminta koostuu erilaisista leiri-, harjoitus- ja pelitapahtumista. U21 Nuorten maajoukkue on pelaajan toinen askel Tie huipulle- ohjelmassa matkalla kohti Ringettemaajoukkuetta. U21 nuorten joukkue edustaa Suomea Kansainvälisen Ringetteliiton (IRF) järjestämissä nuorten MM-kilpailuissa. Ringettemaajoukkue on Tie huipulle- ohjelman kolmas ja huippuvaihe. MM-kilpailuissa Ringettemaajoukkue pelaa maailmanmestaruudesta ja lajin arvokkaimmasta palkinnosta, Sam Jacks Trophysta. Kansainvälisen toiminta, esimerkiksi National Ringette League Kanadassa on yksi mahdollisuus löytää uusia kehittymisen paikkoja ulkomailla. Huipulle tähtäävälle pelaajalle Kanadan National Ringette League (NRL) tarjoaa SM-sarjaa vastaavan huippusarjan. Samalla on mahdollisuus ottaa oppia erilaisesta urheilukulttuurista mihin kotoisessa Suomessa on totuttu.